Speciale ontruiming

Speciale ontruimingen

Wat zijn speciale ontruimingen? In sommige gevallen volstaat een standaard woningontruiming niet. Het huis is zwaar vervuild en dan moet worden ontruimd en worden schoongemaakt.

Voor wie speciale ontruimingen

Speciale ontruimingen kan door verschillende oorzaken nodig zijn. De bewoner is overleden, de nabestaanden komen letterlijk in een huis vol verassingen terecht, een zwaar vervuilde woning. Van Arken Diensten staat en 7 dagen in de week voor u klaar. Zodat kunt u snel handelen als het zwaar vervuilde huis na overlijden ontruimt moet worden.

Waarom Van Arken Diensten

Ontzorgen bij Ontruimen is waar Van Arken Diensten 100% voor staat. Voor nabestaanden, eigenaren, de notaris, makelaar of nieuwe bewoners, Van Arken Diensten werkt volgens afspraak totdat u voor 100% tevreden bent.

Speciale ontruiming - OntzorgenBijOntruimen
Speciale ontruiming - Gratis Advies -Ontzorgen bij Ontruimen

Wanneer speciale woningontruiming?

Deze speciale woningontruiming van Van Arken Diensten, zorgt ervoor dat het vervuilde huis of object volledig ontruimt wordt, het eventuele bruikbare eruit wordt gehaald en het overige correct wordt afgevoerd.

Een zwaar vervuild huis schoonmaken valt onder speciale ontruimingen. Maar ook de woning opruimen na overlijden, beschimmelde vloerbedekking verwijderen en meer van dit soortgelijke werkzaamheden.

Opruimen woning na Overlijden

Na het overlijden van een geliefde moet er veel georganiseerd worden. Het huis moet bijvoorbeeld volledig ontruimd worden. Bij ouderen zien wij steeds vaker een zwaar vervuilde leefomgeving. Een verslaving voor verzamelen en consequent de afgelopen jaren bezoekers geweerd van de woning. Met als gevolg een zwaar vervuild huis dat leeggehaald moet worden.

Bewoner naar verzorgingshuis

Voor senioren kan de seniorenverhuizing op een gegeven moment de oplossing bieden. Een oorzaak kan zijn dat de oudere niet goed voor zichzelf kan zorgen. Slechte hygiëne of een verzamelverslaving. De woning wordt hierdoor volledig verwaarloosd en vervuild tot familie en vrienden nog maar 1 uitweg zien. Na de verhuizing moet de vervuilde woning volledig ontruimd en schoongemaakt worden voor nieuwe bewoners.

Leegstand

Een woning kan al jaren leegstaan of onbewoond zijn, maar daardoor ook zwaar vervuild raken. Bijvoorbeeld doordat er na de laatste bewoner niet meer goed is schoongemaakt of er een vochtprobleem is ontstaan. Een woning ontruimen en grondig reinigen na een lange leegstand is voor Van Arken Diensten geen probleem.

Uitzet huurders

U verhuurd woningen, dan kan het voorkomen dat sommige huurders zich niet aan de afspraken houden en u als verhuurder een ontzettend vervuilde woning professioneel moet laten schoonmaken. Van Arken Diensten is de partij die uw zwaar vervuilde verhuurwoning ontruimt, vervolgens opknapt en renoveert voor de nieuwe bewoners.

Persoonlijk

Het kan voorkomen dat u zelf in een zwaar vervuilde leefomgeving woont. Uw woning heeft u niet meer onder controle en het vuil stapelt zich op. U weet niet meer wat u moet doen. Zoveel spullen, u kunt en wilt niks weggooien, maar u beseft ook dat dit geen leven is in een zwaar vervuilde woning.

In deze gevallen kunnen wij u helpen! Wij zorgen dat op een discrete wijze het huis weer in een leefbare staat wordt teruggebracht.

Discreet

Vaak heerst er in gevallen van speciale ontruimingen bij de bewoner of naasten een gevoel van schaamte of machteloosheid. Hoe heeft het zo ver kunnen komen? Bedenkt u zich alstublieft dat wij regelmatig speciale ontruimingen uitvoeren en dit vaker tegenkomen. U hoeft zich niet te schamen bij ons om ons in te schakelen, wij weten precies hoe wij hiermee overweg moeten gaan. Zonder dat de omgeving hier hinder van ondervindt.

Indien gewenst kunnen wij u na de ontruiming helpen met praktische hulp, begeleiding en tips om een herhaling van de vervuilde woning te voorkomen.

Speciale woningontruiming door Van Arken Diensten

Ontzorgen bij Ontruimen is waar Van Arken Diensten 100% voor staat.
Wij werken volgens afspraak en totdat u voor 100% tevreden bent.

Werkzaamheden & Werkwijze

Werkzaamheden bij speciale woningontruiming

 De werkzaamheden zijn in overleg, maar bij een zwaar vervuilde leefomgeving is er vaal wel een minimum dat wij moeten uitvoeren om resultaat te behalen. Na de minimale speciale ontruimingen, kunnen wij doen wat u wilt dat er verder nog gedaan wordt.

Bij elke speciale ontruiming behandelen/controleren wij:

 • Woning
 • Tuin
 • Schuur
 • Garage

Bij de speciale ontruiming verwijderen indien aanwezig (en nodig):

 • Tapijt / vloerbedekking
 • Zeil
 • Laminaat en ondervloer
 • Tegelvloer

Na de speciale ontruiming letten wij op:

 • Terughangen van deuren/ schuifdeuren
 • Herstellen van elektra
 • Afbreken van ‘eigen’ bouwwerken
 • Stucwerk herstellen
 • Schilder werkzaamheden
 • Opschonen van de tuinen
 • Spijkers, schroeven en pluggen verwijderen
 • Gaten in de muur opvullen
 • Open elektropunten afschermen met lasdoppen/kapjes
 • etc.

Extra ontzorgen

Bij een onverwachtse woningontruiming, vooral als deze onverwachts zwaar vervuild blijkt te zijn, komt er vaak extra veel tegelijk op u af, wij nemen alle zorg uit handen!

Bij het overlijden van de laatste bewoner in de vervuilde leegomgeving kunnen wij u tevens helpen bij het opzeggen van de aansluitingen bij de nutsbedrijven, internet- en telefoniecontracten, etc.

Tevens het traject voor de oplevering (sleuteloverdracht) aan de woningbouw, makelaar of nieuwe eigenaren kunnen wij voor u verzorgen.

Dit doen wij om ervoor te zorgen dat juist de nabestaanden worden ontzorgd waar gewenst en alles volgens afspraak kan worden opgeleverd.

Woningontruiming-Van-Arken-Diensten

Werkwijze bij speciale woningontruiming

Bij een speciale woningontruiming hanteren wij de hieronder staande werkwijze in grote lijnen.  Elke aanvraag is uniek en krijgt dan ook de aandacht die nodig is.

 • Stap 1: Vrijblijvend adviesgesprek & inventarisatie
 • Stap 2: Voorstel / offerte – wachten op definitief akkoord
 • Stap 3: Werkzaamheden starten, zwaar vervuilde omgeving sorteren
 • Stap 4: Overige materialen verwijderen, vloerbedekking, laminaat, spijkers, schroeven en meer.
 • Stap 5: Woning in de juiste staat brengen voor de oplevering. Gaten dichten, elektra veilig achterlaten en bezemschoon maken.
 • Stap 6: Huis opleveren aan u of de verhuurder.

Ontzorgen bij Ontruimen

100% Vrijblijvend

Adviesgesprek

Team Van Arken – Maatschappelijk verantwoord

Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen waar mogelijk een belangrijke aanvulling. Wij zorgen bijvoorbeeld dat bruikbare goederen zoals meubels, kleding, wit- en bruingoed, speelgoed, brillen, medicijnen, etc. naar lokale goede doelen gaan of correct worden afgevoerd. Zo voegt elke ontruiming samen met u iets toe aan de maatschappij.

Woning ontruimen - Woningontruiming

Schilder-Schilderwerkzaamheden-OntzorgenBijOntruim

Senioren verhuizen - Woningontruiming

Verkoopklaar woning - Woningontruiming

Renovatie - Woningontruiming

Op maat - Woningontruiming