Vanmiddag een heel bijzondere ontmoeting gehad.

Vanmiddag een heel bijzondere ontmoeting gehad.

Zoals afgesproken belde ik om vier uur aan bij een appartement in een van de dorpen in onze regio.
De intercom bleef stil maar na een kleine minuut werd de deur open gedaan door een heel vriendelijke keurig gekleedde man.

De man ging mij voor de trap op naar zijn appartement maar stopte halverwege. Hij vertelde mij dat hij erg zenuwachtig was. Er was namelijk al jaren niemand is zijn huis geweest behalve hij zelf. 
Na dat ik hem er van verzekerd had dat mijn werk is en dat ik wel wat gewend ben haalde hij nog één keer diep adem en ging mij voor de woning in.

In de woning was een smal paadje dat je vanaf de deur langs het bureau naar de keuken en de slaapkamer bracht. Verder was alles bedekt onder een laag vuilnis.

De man vertelde dat hij ging verhuizen en een nieuwe start wilde maken. Met een schone lei wilde beginnen. Hij had daarvoor wel hulp nodig want hij had geen idee waar hij moest beginnen.

Toen ik vertelde dat dat voor ons geen enkel probleem is en wij dat al vaak hebben gedaan werd de spanning op zijn gezicht al snel vervangen door hoop en enthousiasme.
Hij vertelde blij te zijn dat wij alleen praktische hulp wilde bieden en niet oordelen.

Dat zijn voor mij de mooiste momenten van het werk. De momenten dat je weer ziet hoe je een verschil kunt maken in iemands leven.