Werkwijze: Ontzorgen bij Ontruimen

 

Kennismaking

Wij vinden persoonlijk contact bij een woningontruiming  of seniorenverhuizing erg belangrijk. Als u contact met ons opneemt zullen wij zo snel mogelijk een afspraak met u maken  bij de betreffende woning. Wij zullen dan samen met u en eventueel de opzichter van de woningbouw of uw makelaar de hele woning doorlopen om samen een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en van uw wensen. Wij zijn goed op de hoogte van uw rechten en plichten bij het verlaten van een huurwoning. Wij zullen u dus bijstaan in uw gesprek met de opzichter van de woningbouw zodat u zeker bent van een snelle oplevering nadat de werkzaamheden zijn uitgevoerd. Omdat elke woning anders is en iedereen andere wensen heeft maken wij zelden een offerte zonder persoonlijke kennismaking. Als wij alle benodigde gegevens hebben zullen wij u zo snel mogelijk een duidelijke offerte sturen.
De ontruiming wordt gepland op het moment dat u er klaar voor bent. Vanzelfsprekend wachten we tot het proces van uitzoeken en verdelen van waardevolle spullen is afgerond. Voor deze spullen kunnen wij u helpen bij een eventuele verkoop. Ook maken we kenbaar welke zaken van waarde wij kunnen overnemen. Voor herbruikbare huisraad en bezittingen zoeken we naar een nuttige bestemming.

Het proces

Tijdens de ontruiming voeren we de onbruikbare spullen op een milieubewuste manier af en verwijderen we de vloerbedekkingen. Als alles leeg is kunnen er (indien gewenst) ook aanvullende werkzaamheden worden uitgevoerd.
Denk aan: het afbreken of herstellen van eigen bouwwerken in en om het huis, Het uitvoeren van schilderwerk, het afstomen van behang, het vervangen van kranen en het stucen van muren en plafonds of het uitvoeren van tuinwerkzaamheden.
Uiteraard attenderen wij u op de eventuele aanvullende werkzaamheden. Zodat bij de oplevering er geen extra kosten door bijvoorbeeld woningbouw in rekening zullen worden gebracht aan u.

Eindschoonmaak

De eindschoonmaak vindt als laatste plaats. Soms is het voldoende om de woning bezemschoon achter te laten, maar in de meeste gevallen wordt meer schoonmaakwerk vereist zoals vetvrij maken, nicotineschade herstellen of zelfs ontsmetten. Ook deze werkzaamheden kunnen wij voor u uitvoeren.

Extra service

Ontzorgen bij Ontruimen is ons motto. We nemen onze verantwoordelijkheid en doen graag een stap extra om het proces optimaal te laten verlopen. Zo assisteren we bij de voor- en eindinspectie door de woningbouwvereniging. Ook voeren we de eindinspectie uit en nemen we de meterstanden op. Waardevolle zaken die u over het hoofd heeft gezien, worden geretourneerd. Hierover zullen wij direct contact opnemen.