Woningontruiming

Woning ontruimen

Wat is woningontruiming? Woningontruiming is precies wat het doet vermoeden, de woning ontruimen, het huis laten leeghalen, huisontruiming, de woning klaar maken voor nieuwe bewoners.

Van het verwijderen van alle aanwezige boedel, schilderijen, meubels tot het slopen van de keuken en badkamer. Van Arken Diensten is de partner in en om de woning om deze te ontruimingen precies zoals u wilt.

Voor wie ontruimen

Woningontruiming kan door verschillende oorzaken nodig zijn. De bewoner is overleden, gaat naar een seniorenwoning, samenwonen, huis moet verkocht worden, bewoner(s) gaan emigreren of de bewoner is failliet.
Waarom de woning ook ontruimd moet worden, Van Arken Diensten staat en 7 dagen in de week voor u klaar. Zodat u snel kunt handelen als het huis ontruimt moet worden.

Waarom Van Arken Diensten

Ontzorgen bij Ontruimen is waar Van Arken Diensten 100% voor staat. Voor nabestaanden, eigenaren, de notaris, makelaar of nieuwe bewoners, Van Arken Diensten werkt volgens afspraak totdat u voor 100% tevreden bent.

Woning ontruimen - OntzorgenBijOntruimen
Woningontruiming Gratis Advies - Ontzorgen bij Ontruimen

Wanneer woningontruiming?

Woningontruiming bij Overlijden

Bij overlijden van een geliefde moet er veel georganiseerd worden. Het huis waar hij of zij in woonde is vaak niet het eerste waar u aan denkt. Wij bedenken samen met u de gewenste oplossing, leeghalen, boedel verkopen, verkoopklaar maken of welk ander doel u voor ogen heeft. Wij organiseren precies wat uw wilt van het opzeggen van de nutsvoorzieningen tot het renoveren van de woning voor de verkoop of verhuur.

Bewoner naar verzorgingshuis

Voor de ouderen ons ons, zoals bijvoorbeeld uw vader, moeder, oom of tante kan de seniorenverhuizing op een gegeven moment onontkoombaar zijn. Wij bieden de meest vriendelijke en stressvrije verhuizing voor ouderen. Na de verhuizing kunt u aangeven of eventueel overgebleven inboedel opgekocht of afgevoerd mag worden. Zo heeft de oudere alle tijd en rust om op de nieuwe plek te wennen zonder zorgen.

Bij verkoop van het huis

Het huis moet de verkoop in, omdat u een andere woning heeft gevonden of misschien gaat u emigreren of met andere reden. Uiteraard de woning ontruiming als u het huis gaat verkopen is voor ons geen probleem. Wij helpen u met het selecteren van de boedel die afgevoerd kan worden, boedel die opgekocht kan worden en boedel die eventueel verhuisd moet worden naar een andere locatie. Ook voor de verkoop van de woning is van Arken de betrokken partner van A tot Z.

Woningontruiming bij faillissement

Het kan de beste overkomen een faillissement, ondanks alles moet u door en zo ook bij faillissement. De woning kunnen wij volledig opleveren zoals u of de curator wenst. Ook de boedel die nog in de woning aanwezig zijn kunnen wij inventariseren en afvoeren of de boedel aanbieden voor verkoop. Bij een persoonlijk faillissement kan het zijn dat u hier minimaal bij betrokken wilt zijn. Ook dan zijn wij de ideale partner om de woning zo op te leveren dat dit ten goede komt van uw faillissement.

Samenwonen en 2 woningen?

Woningontruiming omdat u gaat samenwonen? Wij maken het vaker mee dat mensen gaan samenwonen en zij allebei een woning hebben. Naast de woning hebben zij beiden een drukke baan en willen niets liever dan het gezamenlijke huis inrichten. De andere woning ontruimen is vaak minder leuk, dit kunt u beter uitbesteden aan Van Arken Diensten. Wij organiseren een vlekkeloze woningontruimingen als u gaat samenwonen. De boedel kunnen wij leveren bij de gezamenlijke woning, aanbieden voor verkoop of in een korte of lange termijn opslag stallen. Als u gaat samenwonen en beiden een huis heeft, dan helpt van Arken Diensten u bij de ontruiming van de ene woning.

Woningontruiming voor emigratie

Emigreren naar het buitenland, voor velen een droom. Bij een emigratie gaan wij er vanuit dat u dit doet voor het goede leven ergens anders. Naast de droom van een emigratie, kan een noodgedwongen emigratie helaas ook plaatsvinden. Van Arken Diensten kan uw woning volledig ontruimen. Uw bedoel kan met u mee emigreren of in een opslag worden gestald. Mocht u hier blijven zitten met goederen die u niet mee wilt nemen naar het buitenland? Dan kunnen wij de boedel aanbieden voor verkoop of afvoeren. De opbrengst van de verkochte goederen kunnen daarna aan u worden overgemaakt.

Woningontruiming door Van Arken Diensten

Ontzorgen bij Ontruimen is waar Van Arken Diensten 100% voor staat.
Wij werken volgens afspraak en totdat u voor 100% tevreden bent.

Koophuis of huurhuis ontruimen?

Huurhuis ontruimen

Bij de ontruiming van een huurwoning (vrije sector of sociale huurwoning) kan het zijn dat de woningeigenaar (verhurende partij) de woning in een bepaalde staat terug wilt. Dit wilt zeggen, dat er bijvoorbeeld geen laminaat of vloerbedekking aanwezig mag zijn, alle muren kaal worden opgeleverd en meer van deze voorwaarden.

Wij zijn bekend met de basisvoorwaarden voor een oplevering en overleggen met de verhurende partij welke werkzaamheden noodzakelijk zijn om de woning te kunnen opleveren.

Zodra de woning voldoet aan de eisen, kunnen wij tevens de controle en sleuteloverdracht organiseren met de verhurende partij. Zo kunnen wij u volledig ontzorgen bij het overdragen van de huurwoning.

Koophuis ontruimen

Ontruiming van een koophuis heeft als gevolg dat er na de ontruiming iets moet gebeuren met het koophuis. Als de woning in de verkoop gaat is het verstandig de woning zo te renoveren dat het een geschikt koophuis wordt. Een huis dat alleen ontruimt is en nog een gedateerde keuken en badkamer hebben, kan potentiële kopers afschrikken.

U kunt samen met Van Arken Diensten een specifieke renovatie bespreken. Zoals het schilderen van alle wanden, de badkamer en keuken slopen en eventueel vervangen voor een nieuwe. De renovatie van de koopwoning is volledig op basis van uw wensen.

Werkzaamheden & Werkwijze

Werkzaamheden bij woningontruiming

 Alle werkzaamheden zijn in overleg, wij doen uitsluitend wat u wilt dat er gedaan wordt. Van Arken Dienstverlening zorgt dat elke ontruiming bezemschoon wordt opgeleverd.

Dit betekent dat wij bij elke ontruiming leeghalen/controleren:

 • Woning
 • Tuin
 • Schuur
 • Garage

Bij elke ontruiming verwijderen indien aanwezig (en nodig):

 • Tapijt / vloerbedekking
 • Zeil
 • Laminaat en ondervloer
 • Tegelvloer

Na de ontruiming letten wij ook op:

 • Terughangen van deuren/ schuifdeuren
 • Herstellen van elektra
 • Afbreken van ‘eigen’ bouwwerken
 • Stucwerk herstellen
 • Schilder werkzaamheden
 • Opschonen van de tuinen
 • Spijkers, schroeven en pluggen verwijderen
 • Gaten in de muur opvullen
 • Open elektropunten afschermen met lasdoppen/kapjes
 • etc.

Extra ontzorgen

Bij een onverwachtse woningontruiming komt er vaak heel veel tegelijk op u af, wij nemen dan ook alle zorg uit handen.

Bij het overlijden van de laatste bewoner kunnen wij u helpen bij het opzeggen van de aansluitingen bij de nutsbedrijven, internet- en telefoniecontracten, etc.

Ook het traject verzorgen voor de oplevering (sleuteloverdracht) aan de woningbouw, makelaar of nieuwe eigenaren verzorgen wij voor u.

Dit alles om ervoor te zorgen dat wij juist de nabestaanden kunnen ontzorgen waar gewenst en alles toch volgens afspraak is opgeleverd.

Woningontruiming-Van-Arken-Diensten

Werkwijze bij woningontruiming

De werkwijze bij een woningontruiming is hieronder in grote lijnen beschreven. Uiteraard is elke aanvraag voor ons uniek en geven wij deze precies de aandacht die nodig is.

 • Stap 1: Vrijblijvend adviesgesprek & inventarisatie
 • Stap 2: Voorstel / offerte – wachten op definitief akkoord
 • Stap 3: Werkzaamheden starten, boedel sorteren voor een nieuw leven of afvoeren
 • Stap 4: Alle overige materialen verwijderen, vloerbedekking, laminaat, spijkers, schroeven en meer.
 • Stap 5: Huis van binnen en buiten in de juiste staat brengen voor oplevering. Gaten dichten, elektra veilig achterlaten, bezemschoon maken, etc.
 • Stap 6: Woning opleveren aan u of de verhurende partij.

Ontzorgen bij Ontruimen

100% Vrijblijvend

Adviesgesprek

Team Van Arken – Maatschappelijk verantwoord

Wij vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen waar mogelijk een belangrijke aanvulling. Wij zorgen bijvoorbeeld dat bruikbare goederen zoals meubels, kleding, wit- en bruingoed, speelgoed, brillen, medicijnen, etc. naar lokale goede doelen gaan of correct worden afgevoerd. Zo voegt elke ontruiming samen met u iets toe aan de maatschappij.

Schilder-Schilderwerkzaamheden-OntzorgenBijOntruim

Speciale ontruiming - Woningontruiming

Senioren verhuizen - Woningontruiming

Verkoopklaar woning - Woningontruiming

Renovatie - Woningontruiming

Op maat - Woningontruiming